Bildirimler
Tümünü temizle
Ağu 17, 2023 6:22 pm
Pulsarlar yada atarcalar’ın isminin kökeni İngilizce pulsating radio source‘dan gelir. Manyetik kutuplardan yayılan elektro manyetik ışınımlar sayesinde çok güçlü bir ışık yayar ve bu ışığı sadece dünyayla aynı doğrultuda olduğunda göre biliriz ( ) . Pulsarlar çok yoğundur ve kısa , düzenli dönme evrelerine sahiplerdir , bu evreler saniyeden milisaniyeye () kadar değişen kesin atılımlar oluşturur.
Tanıtım
atan
(atan radyo kaynağı)
Tanıtım
örnek
Tıpkı bir deniz feneri gibi
Tanıtım
s
saniyenin binde biri
Pulsarlar elektromanyetik ışınım gücüne göre üçe ayrılır;
- yıldızın dönme erkesinin kaybının gücü sağladığı dönme gücüyle çalışan atarcalar,
- birikmişmaddenin kütleçekimi gizil erkesinin güç kaynağı olduğuTanıtımbirikmiş(Genelde gaz maddelerin kütle çekimi etkisi ile bir yığılma diskinde birikerek daha büyük gök cisimlerini oluşturma olayıdır yıldızlar, gezegenler ve galaksiler böyle oluşur)birikimle çalışan atarcalar (X-ışını pulsarlarının çoğunu hesaba katar, ancak hepsini hesaba katmaz),Tanıtımgüç kaynağı(Dünya’dan gözlemlenebilir X-ışınları üreten)
- son derece güçlü bir manyetik alanın bozunmasının elektromanyetik güç sağlayan magnetalar()TanıtımmagnetaIşıma enerjisini oluşturduğu muazzam manyetik alandan sağlayan bir tür nötron yıldızıdırTanıtımp.Tanıtıma
Aynı zamanda pulsarların uzaya saçtığı partiküller sayesinde çıkardığı çok tuhaf ve ürpertici bir sesi vardır merak edenler için yan tarafa koydum youtube.com/watch?v=jI3HYI27RbQ
OKUDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER
3 Yanıt
Ağu 17, 2023 6:25 pm
pardon yanlış oldu bu kutucukların bukadar kötü durduğunu bilmiyodum
Ağu 17, 2023 9:59 pm
Emeğine sağlık güzel bir yazı olmuş sadece biraz daha satır satır olsaymış güzel olurmuş çünkü satırlarda atlama olmuş ama yine de güzel önemli olan içindeki bilgidir.
Ağu 17, 2023 10:19 pm
teşekkürler