/menu

Pulsar Yıldızları

Bildirimler
Tümünü temizle

Pulsar Yıldızları

Gönderiler: 7
Konu başlatıcı
(@talha-budak)
Active Member
Pulsarlar yada atarcalar’ın  isminin kökeni İngilizce pulsating radio source‘dan
Tanıtım
atan
(atan radyo kaynağı)
gelir. Manyetik kutuplardan yayılan elektro manyetik ışınımlar sayesinde çok güçlü bir ışık yayar ve bu ışığı sadece dünyayla aynı doğrultuda olduğunda göre  biliriz  (
Tanıtım
örnek
Tıpkı bir deniz feneri gibi
 ) . Pulsarlar çok yoğundur ve kısa , düzenli dönme evrelerine sahiplerdir , bu evreler saniyeden milisaniyeye (
Tanıtım
s
saniyenin binde biri
) kadar değişen kesin atılımlar oluşturur.
Pulsarlar elektromanyetik ışınım gücüne göre üçe ayrılır;
  • yıldızın dönme erkesinin kaybının gücü sağladığı dönme gücüyle çalışan atarcalar,
  • birikmiş
    Tanıtım
    birikmiş
    (Genelde gaz maddelerin kütle çekimi etkisi ile bir yığılma diskinde birikerek daha büyük gök cisimlerini oluşturma olayıdır yıldızlar, gezegenler ve galaksiler böyle oluşur)

maddenin kütleçekimi gizil erkesinin güç kaynağı olduğu
    Tanıtım
    güç kaynağı
    (Dünya’dan gözlemlenebilir X-ışınları üreten)
     birikimle çalışan atarcalar (X-ışını pulsarlarının çoğunu hesaba katar, ancak hepsini hesaba katmaz),
  • son derece güçlü bir manyetik alanın bozunmasının elektromanyetik güç sağlayan magnetalar(
    Tanıtım
    magneta
    Işıma enerjisini oluşturduğu muazzam manyetik alandan sağlayan bir tür nötron yıldızıdır
    )
    Tanıtım
    p
    Tanıtım
    a
    .
                                                       Aynı zamanda pulsarların uzaya saçtığı partiküller sayesinde çıkardığı çok tuhaf ve ürpertici bir sesi vardır merak edenler için yan tarafa koydum youtube.com/watch?v=jI3HYI27RbQ
               OKUDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

3 Yanıt
Konu başlatıcı
(@talha-budak)
Active Member

pardon yanlış oldu bu kutucukların bukadar kötü durduğunu bilmiyodum

Cevap
Manvyr
Gönderiler: 26
(@manvyr)
Eminent Member

Emeğine sağlık güzel bir yazı olmuş sadece biraz daha satır satır olsaymış güzel olurmuş çünkü satırlarda atlama olmuş ama yine de güzel önemli olan içindeki bilgidir. 

Cevap
Konu başlatıcı
(@talha-budak)
Active Member

teşekkürler

Cevap
Paylaş: