/menu

Evrende başka canlı…

Bildirimler
Tümünü temizle

Evrende başka canlılar var mıdır?

Gönderiler: 4
 Enes
Konu başlatıcı
(@enes)
Active Member

Evrende bizden başka canlılar var mıdır? Varsa eğer sizce bunlarla nasıl karşılaşırız? 

8 Yanıt
Manvyr
Gönderiler: 26
(@manvyr)
Eminent Member

Tabii ki vardır bu su götürmez bir gerçek. Gerçek olmadığını varsayarsak bu daha da korkutucu oluyor, koskocaman evrende yalnızız. Karşılaşmaya gelince belki de karşılaştık ama bilmiyoruz eğer hala karşılaşmadığımızı varsayarsak büyük ihtimalle diğer gezegenlere gittiğimiz zaman bir yerlerde yollar denk geleceğini düşünüyorum. Belki yolda belki de gezegende tabii aradığımız şey bir canlı mı, canavar mı, hayvan mı veya iletişim kurabileceğimiz bir canlı mı arıyoruz burasıda önemli. Sonuçta her sistemde canlı bir şeyler vardır bunlar bakteride olabilir veya canlıda.. Senin düşüncen nedir?

Cevap
2 Cevaplar
 Enes
(@enes)

Active Member

@nighty kesinlikle katılıyorum. Evrenin ucu bucağı yokken yalnız başımıza olmamız mümkün değil gibi. Bu zamana kadar uzaylı diye kafamızda oturttuğumuz bir figür olsa da belki de çok bambaşka şekilde karşımıza çıkabilir. Şahsım olarak karşılaşsaydık o ana tanıklık etmek isterdim. En azından o dönemi görebilmeyi isterim.

Cevap
Manvyr
(@manvyr)

Eminent Member

@enes bende görmeyi çok isterdim belki de hayallerimin arasında o da vardır. 😂

Cevap
mei✰
Gönderiler: 5
(@melikenur)
Active Member
Kesinlikle var olduklarını dusunuyorum bu kocaman evrende farklı şartlarda farklı yaşamlar olması çok olası ama bizim onlarla iletişime geçeceğimizden süphem var çünkü çok uzakta olmaları ve ısıgın bize o mesafede uzun bi süre sonra ulasması var olsalar bile onlardan haberdar olamamamızı sağlayabilir belki çok yüksek teknolojilerle onlar bize ulaşabilir ama ne kadar zekiler? hiçbir fikrimiz yok ulaşsalar bile iyi niyetli olurlar mı? zaten uzaya bizim hakkımızda bi plaket gönderilmişti o bilgilerle bize ne yaparlar?gerçekten iyi şeyler bilimsel bir gelişme olabilir ya da basımıza kötü şeyler gelebilir 😶

Cevap
1 Cevap
 Enes
(@enes)

Active Member

@melikenur dediğin gibi önünü kestiremiyoruz. Karşılaşsak faydadan çok bizlere zarar da verebilirler.

Cevap
Gönderiler: 3
(@elifbeyza)
New Member

Olduklarına eminim. 

1. Bu dev gibi evrende sadece bizim olmamız saçmalık olur.

2. Uzaylı dediğimizde bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz gibi 2 bacak 2 kollu olmak zorunda değiller burada bambaşka yaşam forumlarında bahsediyoruz. Belki bazılarını görmek bile mümkün olmayabilir, ne demek istedim ? Görünmez uzaylılar mı? Neden olmasın

Cevap
 Enes
Konu başlatıcı
(@enes)
Active Member

Görünmez uzaylı… Ürkütücü ve esrarengiz duruyor. 

Cevap
1 Cevap
Manvyr
(@manvyr)

Eminent Member

@enes Görünmez çok karışık bir durum ne tarz bir görünmezlik istediğine bağlı. Görünmezlik çoğu zaman kamuflajın en üst biçimi olarak kabul edilir, çünkü izleyiciye herhangi bir hayati işaret, görsel efekt veya insan gözüyle algılanabilen elektromanyetik spektrumun herhangi bir frekansını göstermez. Radyo, kızılötesi veya ultraviyole dalga boylarını kullanır. Eğer gözle görülemeyenden bahsediyorsan sadece insan gözüyle gözükmediğini düşünebiliriz kamera veya farklı bir ölçüm cihazı gösterebilir eğer bununda üst bir seviyesi teknolojiye sahipler ise doğaya karşı çok şansları olmayabilir çünkü yerde bıraktıkları ayak izleri, rüzgar vb. durumlarda denk gelebilirler eğer hiçbir koşulda algılayamıyorsak ki bu çok zor olurdu bence ama eğer böyleyse Dünya’nın etrafını sardıklarını düşünmek hiç fena olmaz. 😂

Cevap
Paylaş: