/menu

Bildirimler
Tümünü temizle

Hız

Gönderiler: 1
Konu başlatıcı
(@emrah8g)
New Member

Gölge ışıkla aynı hızdamıdır 

7 Yanıt
nisa
Gönderiler: 10
 nisa
(@nisamergen)
Active Member

hayır. gölge hızı olan bir şey değildir.ışık hızını hiç bir şey geçemez derken kast edilen fiziksel objelerdir. gölge fiziksel obje olarak kabul edilmez.

Cevap
4 Cevaplar
Manvyr
(@manvyr)

Eminent Member
Gönderiler: 26

@nisamergen merakımdan soruyorum da fiziksel obje değilse ne olabilir veya bir şeye dahil mi acaba merak ettim de.

Cevap
nisa
 nisa
(@nisamergen)

Active Member

@nighty bildiğim kadarıyla herhangi bir şeye dahil değil. gölge ışıksız bölge anlamına gelir ve herhangi bir bilgi içermez. fiziksel obje olmamasının sebebi de kütlesinin olmamasıdır.

Cevap
Manvyr
(@manvyr)

Eminent Member

@nisamergen teşekkür ederim 👍

Cevap
nisa
 nisa
(@nisamergen)

Active Member

@nighty rica ederim:)

Cevap
mei✰
Gönderiler: 5
(@melikenur)
Active Member

Ben söyle düsünüyorum öncelikle deney olusturalım bir fener bir top ve karton . Kartonu bir yere dik koyduk önüne top koydu ve feneri de topun önüne koyduk . Fener ısıgını actık şimdi çok yavaş bir agır cekimdeyiz ısıgın fotonları ilerliyor ama topun olduğu kısımdaki fotonlar topa çarpıyor gölge oluşur mu? Hayır çünkü daha diğer fotonlar kartona çarpıp aydınlık bir yer olusturmadi. Bütün fotonlar sabit hızla ilerliyor ve kartona çarpıyor aynı anda gölge belli oluyor. Bu yüzden teknik anlamda evet gölge ve ışık aynı anda olusuyor. Isık kartona çarptıgı an gölgeyi fark ediyoruz ama buda ısıgın yaptıgı bir olay yani gölge ısıktan bagımsız bir şey değil gölge ayrı bır enerji madde vb bir şey değil ve bir hızı yok yani ikisini ayrı hızlarda alamayız cünkü temelde sadece ısıgın hızı var.

Cevap
1 Cevap
Manvyr
(@manvyr)

Eminent Member

@melikenur çok mantıklı 👍

Cevap
Paylaş: