/menu

Bildirimler
Tümünü temizle

Kuantum Evrenler

Kuasar
Gönderiler: 9
Konu başlatıcı
(@kuasar)
Active Member

Sizce evrenimiz gerçekten 10 boyutlu uzayın 3 boyutlu bir parçası olabilir mi? 5. boyutta ileri ve geri gidebilseydik farklı zaman dilimlerini görebilir miydik? Size göre M teorisi doğru mu?

Konu Etiketleri
5 Yanıt
Manvyr
Gönderiler: 26
(@manvyr)
Eminent Member

Benim fikrimce 3 boyutlu olabilir ama tam bizlerin bildiği 3 boyutlu olur mu onu bilemem.. 5. boyut veya diğer boyutlar çok karışık geliyor bana orada zaman nasıl işliyor onu bile anlayamadığım zamanlar oluyor bence 5. boyutta zaman kavramı çok değişiyor her ihtimali göz önüne almak gerek.. M teorisi yeni duydum o yüzden internetten faydalandım baktığımda aslında hak verdim 11 boyutlu evren olabilir ama o boyutta nasıl bir şey oluyor bilemiyorum ilginç araştıracağım..

Cevap
Gönderiler: 7
(@talha-budak)
Active Member

Ben e M teorisi doğru olabilir çünkü kunatum evreninde yıldızların galaksiler oluşması arasında bir çelişki vardı ve neredeyse kusursuzdur bir şekilde bu boşluğu kapattı matematiksel olarak sağlıyor bence çok iyi bir teori

Cevap
1 Cevap
Kuasar
(@kuasar)

Active Member
Gönderiler: 9

@talha-budak Bence de ama fizikçiler kanıtlanması olanaksız diyip pek ciddiye almıyor bu teoriyi nedense

Cevap
mei✰
Gönderiler: 5
(@melikenur)
Active Member
  • Bence bir şeyleri bulmak için evrenin kaç boyutlu olduğuyla ilgili bilgimiz olması gerekir çünkü bunu bilirsek uzay zamanı çok daha iyi anlayabiliriz en azından ihtimaller üzerinden eğer evren 5 boyutlu ise ne gibi şeyler olurdu diye düsünmemiz gerekir ama bizler üç boyutlu olduğumuz için daha üst boyutları anlamakta güçlük çekiyoruz M teoriside bu konuda oldukça iyi bir teori ama dediğim gibi evren birçok boyutta olabilir bu ihtimaller çok fazla evrenin her boyutta ihtimalleri olabilir bunlar arasında doğruyu bulmak çok zor zaten bu konular hala tartışılıyor kuantum fiziği ile genel göreliligi birleştirecek bir teori hala içimizden birileri tarafından bulunmayı bekliyor 

Cevap
Gönderiler: 3
(@elifbeyza)
New Member

Diğer boyutlardaki zamanın çok farklı aktığı su götürmez bir gerçektir çünkü biliyoruz ki kuantum evreninde bizim evrenimizdeki kurallar geçerli değil.

Bizim evrenimizin en temel kuralı olan entropi bile kuantum aleminde farklıdır yani her zaman artma zorunluluğu yoktur ( yakın zamanda bu konu hakkında bir makale yazıp paylaşmayı düşünüyorum ) 

Bu durumda diğer boyutlarda da kuralların yani dolayısıyla zamanın farklı aktığı çıkarırsınız yapabiliriz.

M kuralına gelecek olursak, çok yeni bir kuramdır ve üzerinde yenilemeler yapılması çok olasıdır.

Cevap
Paylaş: